10 квітня в Театральному салоні (картинній галереї) Київського академічного театру "Колесо" відбудеться відкриття персональної виставки живопису відомої журналістки та телеведучої Світлани Леонтьєвої 

IMG 5184

 

Майже 20 робіт представить Світлана Леонтьєва під час персональної виставки "Коло світла", яка відкриється 10 квітня в приміщенні академічного театру "Колесо".  Серед представлених картин будуть вже відомі поціновувачам таланту відомої журналістки та популярної телеведучої, а також нові роботи. 

30264328 1021902331290249 3879360748333301760 o

Лише кілька років минуло з того моменту, коли  відбулась перша персональна виставка Світлани Леонтьєвої. Нові стилі та теми, сюжети та техніки, які опановує художниця  вражають емоційністю та експресивністю. По-дитячому щира та безпосередня манера спілкування, відкритість до сприйняття краси оточуючого світу Світални позначаються і на її картинах. Здається, що пензель вона бере до рук виключно в позитивному настрої, коли перебуває в душевній гармонії.

30412086 1021902087956940 6706836533602680832 o

Виставкою "Коло світла" Світлана Леонтьєва ніби замикає коло часу та простору. Рік тому в Театральному салоні "Колеса"  було представлено виставку її робіт "Перша на Подолі".  Зв'язок Cвітлани Леонтьєвої та українського театру давній та потужний. Тож не дивно, що художниця знову і знову повертається в театральний простір, який прихильний для неї та її мистецтва. Світалан Леонтьєва веде активне творчо-соціальне життя, бере участь у благодійних заходах, де виступає автором, ведучим  та організатором  концертів та  презентацій.

А ще Світалана Леонтьєва дивовижна жінка, яка вміє об'єднувати навколо себе  людей різних професій, життєвих філософій та світоглядів. 

 

Світлана Леонтьєва  - відома журналістка  і популярна ведуча телевізійних та концертних програм.   25 років працює на провідних телеканалах України. Брала інтерв’ю у перших осіб багатьох держав світу та видатних особистостей, вела репортажі з «гарячих точок», створювала авторські проекти, зокрема, «Як ваше здоров’я?», «Час країни», «Театральні сезони».  Нагороджена державним орденом «За заслуги» 3 ступеня. Має почесне звання «Заслуженій журналіст України». Переможецьзагальнонаціональної програми «Людина року» - визнана «Журналістом 2012 року». Лауреат професійної  премії «Золоте перо». Член наглядової ради Благодійного фонду Національного музейного комплексу «Мистецький Арсенал».

     Живе і працює у Києві. Перші картини написала у 2015 році для благодійного аукціону на користь Центру дитячої кардіології та кардіохірургії. Живописні роботи Світлани неодноразово виставлялися на благодійних аукціонах у Києві та Харкові  і зібрали для  Центру понад 35 тисяч гривень. Відтоді живопис став невід’ємною частиною її життя.

     У січні 2017 року відбулася перше персональна виставка робіт Світлани Леонтьєвої у філії музею «Київська картинна галерея» - мистецькому центрі «Шоколадний будиночок». Приємною несподіванкою стало запрошенняпровести наступну персональну виставку «Перша на Подолі»  в картинній галереї популярного Київського театру «Колесо», яка з успіхом пройшла в травні. А вже у червні того ж 2017 року роботи Світлани стали частиною експозиції виставки «К –квадрат» у Музеї друкарства в Києво-Печерській Лаврі.

     Роботи художниці  також експонувалися за кордоном -  у посольствах України в Греції (м.Афіни) та Об’єднаних Арабських Еміратах (м.Абу Дабі), а також  в м.Барі, Італія. 

     Їх можна знайти і в приватних колекціях у Берліні, Монреалі, Афінах, Астані, Києві, Харкові, Одесі.

 

 повернутись до ТЕАТРАЛЬНОГО БЛОГУ